Vetropark Kovačica
Vi ste ovde: Naslovna :: Pojekat :: Dokumentacija :: Žalbeni mehanizam

Aktuelnosti

05.04.2017

Procena uticaja predviđenog vetroparka Kovačica, na životnu sredinu i društveno okruženje dostupna u postupku javnog uvida.Čitaj dalje » European Bank for Reconstruction and Development »

Vetar u leđa srpskoj privredi

U kompaniji "Dženeral elektrik" srpskom premijeru u Vašingtonu potvrdili su da planiraju ambiciozne investicije u energetski sektor Srbije – od rudarstva i gasa do obnovljivih izvora... Čitaj dalje »

Održana je javna prezentacija projekta izgradnje vetroparka Kovačica u opštini Kovačica

Prezentacija

Javna prezentacija projekta izgradnje vetroparka Kovačica je održana u opštini Kovačica sa ciljem da se gradjani informišu o samom projektu kao i tehničkim celinama i aspektima kako upravljanja tako i izgradnje projekta... Čitaj dalje »

Predstavljen detaljan plan transportnih maršuta

Ruta Gradjani su upoznati i sa potencijalnim oštećenjima koja mogu nastati usled rekonstrukcije puteva i izgradnje temelja vetrogeneratora. Takodje je predstavljen detaljan plan transportnih maršuta kao i mogućnostima za stvaranje zakašnjenjenja na magistralnim putevima i prilazima... Čitaj dalje »

Žalbeni mehanizam

Građanima je predstavljen i žalbeni mehanizam tokom izgradnje radi nadoknade eventualnih šteta koje mogu nastati. Navadeni su i primeri nadoknade štete koji su nastali usled uzorkovanja zemljišta za potrebe izrade geotehničkog elaborata gde su vlasnici zemljišta adekvatno kompezovani i šteta sanirana. Namera je da bilo koja zainteresovana strana može poslati komentare putem pošte, elektronskom poštom, lično ili putem telefona.

Sistem žalbenog mehanizma je formiran tako da se sve žalbe ili primedbe prime i obrade u roku od 5 radnih dana a da odgovor bude upućen u narednih 20 dana. Namera je da se u određenim situacijama uključe i organi lokalne samouprave ili mesnih zajednica kako bi sam proces bio transparetniji a stranka u procesu eventualno imala i adekvatnu podršku. Na web prezentaciji vetroparka biće predtavljene adresa, kontakt telefon, e-mail kao i osoba koja će upravljati sistemom žalbenog mehanizma i ostalih primedbi ili potreba informisanja koje zainteresovane strane mogu da iskažu.

Žalbeni mehanizamFormular za žalbu - PDF

Copyright © 2017 - All Rights Reserved - Vetropark Kovačica